My story with Dave, the kids, Cooper, VW's & rugby

The New Bronco HQ

For the past 4 months we have been planning the design and layout of the new Bronco HQ, and last week work started. We have taken on a new building on the business park so that there is no disruption to us while the building work is going on and it offers us more square footage as well as being on one level, whereas at the moment we are split on 2 floors.

We have been working with Paul and Heather from Phaus who are a specialist interior design agency who have worked with the likes of FootLocker and other high street brands, creating stunning spaces. Its been an interesting process going through the whole design stage making sure that our new offices become a really great and efficient workspace.

We were very keen to give the building work to a local company and the main contractor is Ripon Building Services Ltd who will also be working with local sub contractors to get the whole building project completed on time and on budget.

We are investing a very large amount of money into the new building so this is a very exciting project for us and we’re looking to be moving in before the end of January. Next year, 2013, will be Bronco’s 10th Anniversary so it is fitting that we will have one of the best workspaces for our staff. We already have a long list of staff perks as well as the super cool BroncoPlex that we opened last summer, so the new Bronco HQ building will be the icing on the cake. It follows our core belief that we want Bronco to be a company that we would want to work for, and having staff that are happy and valued passes down the chain onto the clients.

The building that we have taken on has been a challenge as you can see from this series of photos. It had been occupied by a medical company previously, but had been empty for a while, and was made up of a series of rooms with tanked flooring and ventilation systems presumably to keep the labs sterile…it was like a grubby rabbit warren!






The builders have now finished their first week and here are a few pics that Dave took on Friday. They are not the best quality but at the moment the inside is quite dark and dusty. As you can see the whole of the interior has been ripped out, and the next job will be to take the roof timbers down and install a few big steels so that the whole ceiling height can be used.

This area at the back of the building will be where the desking will be, staff entrance and locker area.

Here will be the kitchen and the main entrance

Here will be a toilet section on the left, with the meeting room and “lounge” area on the right.

We have also managed to get planning permission to alter the exterior of the building too, which is quite an achievement in this area. This is the current frontage of the building which will end up with the 2 windows dropped to the floor and to incorporate a glass entrance door.

The back of the building will also see the windows dropped to the floor but also the door relocated to the right where there is currently a window (behind the van).

One Comment

Write a Comment

hidden

optional